"Gęsie łapki" to kruche ciasteczka z ciasta z dodatkiem twarogu, które będą idealne do małe czarnej lub herbaty z cytryną. Nie są za słodkie, są mega chrupiące i delikatne, ciasto konsystencją nieco przypomina ciasto francuskie. Idealne dla dzieci i dorosłych. Są bardzo tanie, łatwe i ekspresowe w wykonaniu Polecam zrobić z większej porcji, bo u mnie już po godzinie od zrobienia nie było polowy ciasteczek, a konsumujących tylko dwoje:)
Ciasteczka wycinałam ringiem o średnicy 8 centymetrów, wychodzi ok.60 ciasteczek:)
Ciasteczka wycinałam ringiem o średnicy 8 centymetrów, wychodzi ok.60 ciasteczek:)
250 g masła
250 g twarogu półtłustego
375 g mąki pszennej+ do podsypywania
2 żółtka jajka
kilka łyżek cukru do obtaczania
250 g twarogu półtłustego
375 g mąki pszennej+ do podsypywania
2 żółtka jajka
kilka łyżek cukru do obtaczania
dobre te ciastka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń