Nie zawierają białego cukru za to prawdziwy miód pistacje włoskie orzechy i rodzynki. To zdrowa przekąska na drugie śniadanie, którą możesz zabrać ze sobą do pracy. Są sycące i zapewniają dużą dawkę energii na długi czas, doskonałe dla tych, którzy nie potrafią zrezygnować ze słodyczy
2 szklanki płatków pszennych pełnoziarnistych
150 g pistacji
200 g orzechów włoskich
150 g rodzynek
4 łyżki prawdziwego miodu
2 łyżki Śniadaniowej Maślany Smak Bielmar
Orzechy i pistacje posiekać. Płatki i posiekane orzechy prażyć na suchej patelni przez 5-7 minut. W garnuszku rozpuścić Śniadaniową z miodem, należy uważać aby nie zagotować. Do płatków z orzechami dodać rodzynki, następnie dodać rozpuszczony tłuszcz z miodem i dokładnie wymieszać. Gotową masę wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem na na 5-7 mm. Masę dokładnie wyrównać umoczoną w wodzie łyżką. Najlepsza będzie blaszka prostokątna. Piec w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez 20 minut. Po ostygnięciu pokroić na prostokąty ostrym nożem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz