Słodkie pomidorki, chrupiąca sałata rzymska, słone pleśniowe sery i ostre kapary-to mój pomysł na sałatkę do potraw z grilla. Jest ekspresowa w przygotowaniu, więc nadaje się również na drugie śniadanie do pracy, wystarczy zapakować wszystko do słoiczka, a polać ją sosem przed samym jedzeniem.
1 sałata rzymska
300 g pomidorków koktajlowych
100 g sera blue
100 g sera gorgonzola
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju
sól i pieprz
4 łyżeczki kaparów z zalewy
5-6 listków świeżej bazylii
300 g pomidorków koktajlowych
100 g sera blue
100 g sera gorgonzola
3 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju
sól i pieprz
4 łyżeczki kaparów z zalewy
5-6 listków świeżej bazylii
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz