Delikatny biszkopt, masa serowa ze śmietaną i malinami, galaretka malinowa i całe maliny- to właśnie ciacho, które spełni marzenia malinowych maniaków. Nie spodziewałam się, że mrożone maliny od mogą smakować jak te świeżo zerwane z krzaka! Są idealnie opakowane, więc nie ma mowy o pogniecionych owocach. Serdecznie polecam mrożone maliny Hortex, rewelacyjne do wszelkiego rodzaju ciast i deserów.
Składniki na dużą keksówkę
Na biszkopt:
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczka proszku do pieczeenia
1/2 szklanki cukru
Na masę :
250 g serka śmietankowego
2 łyżeczki żelatyny
1/2 opakowania malin mrożonych Hortex
1/4 szklanki wrzątku
3 łyżki cukru pudru
200 ml śmietanki 30 %
Na polewę
100 g białej czekolady
50 ml śmietanki 30%
szczypta czerwonego barwnika
Ponad to
1 galaretka malinowa
1/2 opakowania malin Hortex
10 biszkoptów
150 ml śmietanki 30 %
1 łyżka cukru pudru
Na biszkopt:
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczka proszku do pieczeenia
1/2 szklanki cukru
Na masę :
250 g serka śmietankowego
2 łyżeczki żelatyny
1/2 opakowania malin mrożonych Hortex
1/4 szklanki wrzątku
3 łyżki cukru pudru
200 ml śmietanki 30 %
Na polewę
100 g białej czekolady
50 ml śmietanki 30%
szczypta czerwonego barwnika
Ponad to
1 galaretka malinowa
1/2 opakowania malin Hortex
10 biszkoptów
150 ml śmietanki 30 %
1 łyżka cukru pudru
Wygląda pięknie!
OdpowiedzUsuńA do tego jest pyszny!
Usuń