To ciasto robiłam już jakiś czas temu i zupełnie nie wiem czemu nie wrzuciłam go jeszcze na bloga, bo jest naprawdę obłędne w smaku. To pyszne połączenie to serowo-kokosowa masa z sera gotowanego i delikatna i lekka masa budyniowa-malinowa. Do tego świeże maliny, kakaowy biszkopt nasączony malibu i delicje. Można jeść i jeść. Serdecznie polecam, choć jest z nim trochę pracy:)
Na blaszkę 25x30 cm
Biszkopt
3 duże wiejskie jaja
3 łyzki mąki pszennej
1 łyżka maki ziemniacznej
1 łyżka kakao
1/3 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta soli
Masa serowo-kokosowa
500 g sera mielonego typu Pacynka
1 kostka Palmy Bielmar
1 szkl. cukru pudru
100 g wiórków kokosowych
2 jaja
1/2 szkl. mleka
a budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem
Masa malinowa
2 budynie malinowe z cukrem
500 ml mleka
1 łyżka maki ziemniaczanej
300 g prawdziwego masła 82%
Ponad to
500 g malin
2 opakowania tortenguss do czerwonych owoców
6 łyżek cukru do polewy (ja zamiast 6 łyżek cukru dałam 3 łyżki cukru i 3 łyżki syropu malinowego)
1 duże lub 2 małe opakowania delicji o smaku malinowym
100 ml malibu do nasączenia
Biszkopt
3 duże wiejskie jaja
3 łyzki mąki pszennej
1 łyżka maki ziemniacznej
1 łyżka kakao
1/3 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
szczypta soli
Masa serowo-kokosowa
500 g sera mielonego typu Pacynka
1 kostka Palmy Bielmar
1 szkl. cukru pudru
100 g wiórków kokosowych
2 jaja
1/2 szkl. mleka
a budyń waniliowy lub śmietankowy z cukrem
Masa malinowa
2 budynie malinowe z cukrem
500 ml mleka
1 łyżka maki ziemniaczanej
300 g prawdziwego masła 82%
Ponad to
500 g malin
2 opakowania tortenguss do czerwonych owoców
6 łyżek cukru do polewy (ja zamiast 6 łyżek cukru dałam 3 łyżki cukru i 3 łyżki syropu malinowego)
1 duże lub 2 małe opakowania delicji o smaku malinowym
100 ml malibu do nasączenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz