Pyszne delikatne placuszki z kabaczka, które możemy serwować z ulubionym sosem, greckim jogurtem lub po prostu zjeść je same. Łatwe i ekspresowe danie.
Składniki na 10 szt:
400 g kabaczka (już po obraniu i wypestkowaniu)
3 łyżki mąki pszennej
1 mała łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 średnia marchewka
przyprawa do warzyw z grilla
sól
pieprz
czerwona słodka papryka w proszku
olej do smażenia
Kabaczka obieramy, pozbywamy się nasion i ścieramy na grubych oczkach (w razie potrzeby lekko odcisnąć, u mnie nie trzeba było).Marchew również ścieramy. Do kabaczka dodać mąkę, jaja i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz