Leczo z grillowanych warzyw

Z przyjęcia grillowego zostało mi sporo grillowanych warzyw i kiełbasek, aby się nie zmarnowały postanowiłam zrobić z nich leczo. Leczo w takim wydaniu ma fajny dymny posmak,a smak warzyw jest bardziej intensywny. 



2 cukinie pieczone na grillu w plasterkach
2 szpiczaste papryki pieczone na grillu
1 czerwona papryka pieczona na grillu
4 kiełbaski z grilla
2 duże cebule z grilla
1 duży świeży pomidor
2 duże łyżki dobrego przecieru pomidorowego
1,4 łyżeczki chili w proszku
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
1 duża łyżka sosu sojowego
sól, pieprz



Warzywa pokroić, dodać przyprawy, koncentrat i 1 szklankę wody. Dusić chwilę i dodać pokrojone grillowane kiełbaski. Ewentualnie doprawić. Smacznego!

2 komentarze:

Popularne