Dla tych, którym zwyczajne schabowe już się znudziły . Pyszny śmietanowo-chrzanowy sos, któremu pełnię smaku nadają kości z kotletów.
2 kotlety schabowe z kością
100 g chrzanu ze słoika
200 ml śmietanki 30 %
2 łyżki włoszczyzny w słupkach
1 kostka rosołowa
2 łyżki maki pszennej
sól i pieprz
natka pietruszki
1 kostka rosołowa
olej do smażenia
200 ml wody
- Kotlety umyć osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa
- Następnie posypać je z obu stron solą i pieprzem i obtoczyć w mące
- Kotlety obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoto
- Podsmażone kotlety podlać wodą, dodać włoszczyznę i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem, a następnie odparować wodę.
- Na patelnię wlać śmietankę i chrzan, zagotować, ewentualnie doprawić. podawać posypane natką pietruszki z ziemniakami bądź ryżem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz