Klasyczny mazurek, w którym słodycz masy z mleka w proszku przełamana jest domową konfiturą z czerwonej porzeczki.
Na ciasto:
600 g mąki krupczatki
300 g masła
3 żółtka
2 jaja
100 g cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat smietankowy
Masa:
1 szklanka mleka w proszku
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka masła
Ponad to :
1 słoiczek domowej konfitury z czerwonej porzeczki
migdały, drażetki, posypki do dekoracji
tłuszcz i bułka tarta do blaszki
600 g mąki krupczatki
300 g masła
3 żółtka
2 jaja
100 g cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat smietankowy
Masa:
1 szklanka mleka w proszku
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru pudru
1 łyżka masła
Ponad to :
1 słoiczek domowej konfitury z czerwonej porzeczki
migdały, drażetki, posypki do dekoracji
tłuszcz i bułka tarta do blaszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz