Ostre oliwki i charakterystyczny tuńczyk, do tego mnóstwo zieleniny i mamy pyszne jaja Faszerowane.Znakomita przystawka na Wielkanocny stół, oraz na wszelkie rodzinne uroczystości serdecznie polecam.
8 jaj
10-15 czarnych oliwek
puszka tuńczyka w sosie własnym (200 g)
2 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz
- Oliwki odsączyć z zalewy następnie je posiekać
- Jaja ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Każde z jaj przeciąć wzdłuż na pół. Tuńczyka odsączyć na sitku z zalewy
- Z każdego jajka za pomocą małej łyżeczki wyjąć żółtko. Wszystkie żółtka umieścić w miseczce
- Do żółtek dołożyć, tuńczyka, 2/3 oliwek, pietruszkę, połowę szczypiorku, majonez i przyprawy. Żółtka rozgnieść widelcem i wszystko dokładnie wymieszać
- Przy pomocy małej łyżeczki nakładać porcjami farsz do białek. Faszerowane jaja posypać pozostałym szczypiorkiem i czarnymi oliwkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz