Na marynatę:
4 łyżki sosu sojowego
sok z połówki cytryny
listki z gałązki śweżego rozmarynu
1/2 łyżeczki listków świeżego tymianku
1 łyżeczka listków świeżej mięty
sól morska
pieprz biały
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże filety z łososia (po 300 g każdy)
150 g makaronu japońskiego pszenno-gryczanego
1 duża łyżka młodego imbiru
3 łyżki sosu sojowego
1 szklanka mrożonego groszku
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1 kosta rosołowa
200 ml wody
1/2 łyżeczki sosuchilli
1 łyżka octu ryżowego
sól czosnkowa
2 łyzki oliwy z oliwek
natka pietruszki
Ponad to
cytryna
4 łyżki sosu sojowego
sok z połówki cytryny
listki z gałązki śweżego rozmarynu
1/2 łyżeczki listków świeżego tymianku
1 łyżeczka listków świeżej mięty
sól morska
pieprz biały
2 łyżki oliwy z oliwek
2 duże filety z łososia (po 300 g każdy)
150 g makaronu japońskiego pszenno-gryczanego
1 duża łyżka młodego imbiru
3 łyżki sosu sojowego
1 szklanka mrożonego groszku
1/2 łyżeczki mielonego imbiru
1 kosta rosołowa
200 ml wody
1/2 łyżeczki sosuchilli
1 łyżka octu ryżowego
sól czosnkowa
2 łyzki oliwy z oliwek
natka pietruszki
Ponad to
cytryna
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję, był naprawdę smaczny!
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń