Na blaszkę 25X25 cm
Biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mielonych migdałów
1 budyń waniliowy bez cukru
4 łyżki cukru
kilka kropel aromatu migdałowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na krem:
250 g serka mascarpone
200 g śmietany 30 %
100 g białej czekolady
3 łyżki cukru
Na mus:
6-7 nektarynek
3 łyżki cukru
5 płaskich łyżeczek żelatyny
1/2 szkl. gorącej wody
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Do nasączenia
1/2 szkl wody
2 łyżki cukru
kilka kropel aromatu migdałowego
wiśnie kandyzowane do ozdoby
Biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mielonych migdałów
1 budyń waniliowy bez cukru
4 łyżki cukru
kilka kropel aromatu migdałowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na krem:
250 g serka mascarpone
200 g śmietany 30 %
100 g białej czekolady
3 łyżki cukru
Na mus:
6-7 nektarynek
3 łyżki cukru
5 płaskich łyżeczek żelatyny
1/2 szkl. gorącej wody
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Do nasączenia
1/2 szkl wody
2 łyżki cukru
kilka kropel aromatu migdałowego
wiśnie kandyzowane do ozdoby
Witam.Robilam ciacho,w smaku bardzo dobre,tylko krem mi wyszedł rzadki,jaka może być tego przyczyna?
OdpowiedzUsuńSmietanę z mascarpone miksuje juz bardzo krótko, może za długo miksowane, no i czekolada mogła byc za gorąca wlana, musi być przestudzona
Usuń