Delikatne roladki, w których idealnie dobraną parę stanowią składniki nadzienia ser wędzony i żurawina. dodatkowo boczek sprawa, że roladki nie są suche. Roladki będą doskonałe na obiad, ale również na domowe przyjęcia-są znakomite na ciepło i zimno. Do roladek polecam konfiturę żurawinową.
Na 4 roladki:
4 ok 150 g sznycle z piersi indyka
150 g wędzonego sera (u mnie Rolada Ustrzycka)
50 g suszonej żurawiny
8 plastrów wędzonego boczku
sól i pieprz
- Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10-15 min. Mięso delikatnie rozbić (najlepiej przez folię, aby nie narobić dziur w mięsie) i oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa ułożyć ser i żurawinę.
- Każdą roladkę ciasto zwinąć i owinąć dwoma plasterkami wędzonego boczku.
- Roladki owinąć ciasto folią aluminiową i w naczyniu żaroodpornym zapiekać przez 40 min w 180 st, po tym czasie roladki rozwinąć, przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać jeszcze ok 5-10 min, aż boczek będzie rumiany. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz