Na chili:
500 g mięsa mielonego z łopatki
400 g krojonych pomidorów z puszki
400 g kukurydzy konserwowej
400 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
2 papryczki chili
2 duże ząbki czosnku
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz
Na chlebki naan:
500g mąki pszennej
200 g jogurtu naturalnego
200 ml ciepłego mleka
5 dag drożdży
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
sezam
500 g mięsa mielonego z łopatki
400 g krojonych pomidorów z puszki
400 g kukurydzy konserwowej
400 g czerwonej fasoli konserwowej
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
2 papryczki chili
2 duże ząbki czosnku
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz
Na chlebki naan:
500g mąki pszennej
200 g jogurtu naturalnego
200 ml ciepłego mleka
5 dag drożdży
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
sezam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz