Składniki na blachę 26x40 cm
Na biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru
szczypta soli
aromat pomarańczowy
Masa budyniowa-pomarańczowa:
2 budynie śmietankowe
sok z 3 pomarańczy
1 łyżka maki ziemniaczanej
300 g masła 82%
Pianka śmietanowa:
500 ml śmietany 36%
2 galaretki pomarańczowe
1 cukier waniliowy
Na poncz
sok z 1/2 pomarańczy
2 łyżki cukru pudru
1/2 szkl ciepłej wody
Ponad to:
60 herbatników Pettit-Berry
2 polewy czekoladowe mleczne (po 100 g każda)
kandyzowana skórka pomarańczowa
Na biszkopt:
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szkl. cukru
szczypta soli
aromat pomarańczowy
Masa budyniowa-pomarańczowa:
2 budynie śmietankowe
sok z 3 pomarańczy
1 łyżka maki ziemniaczanej
300 g masła 82%
Pianka śmietanowa:
500 ml śmietany 36%
2 galaretki pomarańczowe
1 cukier waniliowy
Na poncz
sok z 1/2 pomarańczy
2 łyżki cukru pudru
1/2 szkl ciepłej wody
Ponad to:
60 herbatników Pettit-Berry
2 polewy czekoladowe mleczne (po 100 g każda)
kandyzowana skórka pomarańczowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz