250 g mąki tortowej
3 jaja L
180 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mocnego alkoholu
Cukier puder i cukier waniliowy do posypania
500 ml oleju rzepakowego
3 jaja L
180 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mocnego alkoholu
Cukier puder i cukier waniliowy do posypania
500 ml oleju rzepakowego
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski. Dodać jajka, mleko i alkohol. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki lub miksera. Tak przygotowaną masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub do butelki z dziubkiem po napoju. Olej wlać do rondelka lub na głęboką patelnię, rozgrzać na średnim ogniu. Ciasto wyciskać w spiralki po 4/ 5 na raz. Gdy tylko się zrumienią przewracać na drugą stronę. Usmażone osączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz