2 udka
3 cebule
2 ząbki czosnku
1/2 łyżki majeranku
listki z gałązki rozmarynu
listki z gałązki rozmarynu
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
ostra mielona papryka
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju rzepakowego
sól i pieprz
3 cebule
2 ząbki czosnku
1/2 łyżki majeranku
listki z gałązki rozmarynu
listki z gałązki rozmarynu
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
ostra mielona papryka
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka oleju rzepakowego
sól i pieprz
Cebulę pokroić w piórka, dodać do niej sos sojowy, olej i wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Udka umyć i osuszyć. Następnie dokładnie pokryć marynatą z cebuli i odstawić na 30 min. Piec w naczyniu żaroodpornym w 180 st C, Przez pierwsze pół godziny piec pod przykryciem, następnie odkryć udka, przełączyć na funkcję grilla i piec jeszcze 15 minut aż będą miały piękną brązową skórkę. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz