8 filetów al'a matias
2 duże cebule
2/3 szklanki oleju
1/3 szklanki octu
100 g koncentratu pomidorowego
kilka kulek ziela angielskiego
1 łyżeczka białej gorczycy
500 ml wody
500 ml mleka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
2 duże cebule
2/3 szklanki oleju
1/3 szklanki octu
100 g koncentratu pomidorowego
kilka kulek ziela angielskiego
1 łyżeczka białej gorczycy
500 ml wody
500 ml mleka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
Śledzie namoczyć w wodzie wymieszanej z mlekiem na ok 8 godzin. Następnie odcedzić je i pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę obrać i pokroić w piórka, zeszklić na oleju, przełożyć do miski i ostudzić. Do zimnej cebuli dodać ocet, przyprawy i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać.W słoiku warstwami układać śledzie na przemian z zalewą. Odstawić na 2-3 dni. Po tym czasie śledzie są gotowe do spożycia. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz