Grillowana pierś z kurczaka na puree z zielonego groszku

Doskonałe danie dla osób dbających o linię. Dobrze przyprawiona, grillowana pierś z kurczaka na delikatnym puree z zielonego groszku.
Oczywiście smażyłam na grillu elektrycznym, w ogródko jakieś 2 stopnie na plusie;p




2 piersi z kurczaka
1 łyżeczka przyprawy do drobiu
1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
1 łyżka oleju
pieprz
sól
papryka słodka w proszku
gałązka świeżego rozmarynu
szczypta majeranku

450 g mrożonego groszku
1 łyżka masła


    Marynata.Rozmaryn posiekać, dodać do oleju. Następnie dodać pozostałe przyprawy i wymieszać.Piersi z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Zamarynować w przygotowanej marynacie, odstawić na 10-15 minut. W tym czasie rozgrzać grilla.Piersi grillować z obu stron na złoto.
    W garnku zagotować wodę, posolić ją i ugotować w niej groszek. Odcedzić.  Do gorącego groszku dodać łyżkę masła, sól i pieprz. Za pomocą blendera lub malaksera rozdrobnić groszek. Pure wyłożyć na talerz, na pure ułożyć grillowana pierś. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne