Omlet ze szparagami, pieczarkami i papryką

W sezonie na szparagi tego dania nie może zabraknąć w moim menu. Zima, śnieg za oknem, a mi się marzą szparagi...




    Szparagi odciąć na 1/3 wysokości od dołu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa i grzyby wrzucić na patelnię, nalać wody do wysokości szparagów , posolić i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. W tym czasie woda powinna odparować. Następnie zdjąć szparagi, paprykę i pieczarki z patelni. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła. Jajka ubić z solą i pieprzem i wlać na patelnię. Na jajkach położyć szparagi, paprykę i pieczarki, smażyć pod przykryciem, aż omlet się zetnie. Podawać gorący. Smacznego!
    



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne