Szparagi odciąć na 1/3 wysokości od dołu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa i grzyby wrzucić na patelnię, nalać wody do wysokości szparagów , posolić i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. W tym czasie woda powinna odparować. Następnie zdjąć szparagi, paprykę i pieczarki z patelni. Na patelni rozpuścić łyżeczkę masła. Jajka ubić z solą i pieprzem i wlać na patelnię. Na jajkach położyć szparagi, paprykę i pieczarki, smażyć pod przykryciem, aż omlet się zetnie. Podawać gorący. Smacznego!
Z wykształcenia i w pracy pedagog, z zamiłowania i w domu kucharka. Trochę eksperymentów i nowoczesności, a trochę tradycji. Kuchnia Polska i egzotyczna. W mojej kuchni wszystko się miesza
Łączna liczba wyświetleń
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne
-
Ciasto wymyśliłam w 2015 roku, ale że zdjęcia były raczej kiepskiej jakości, więc do tej pory nie publikowałam go na blogu. Dziś robiąc je ...
-
W sklepie pojawiły sie już pomidory, które smakuja pomidorem, a nie papierem toaletowym. A co może być smaczniejszego niż malinowy pomidor ...
-
U mnie w domu od zawsze lubimy konserwy, ale jak mówiła moja babcia w kupnych "pies z budą i łańcuchem przemielony". Wzięłam się,...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz