1 kg skrzydełek z kurczaka
2 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżki prawdziwego miodu
1 łyżka oleju
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
sól i pieprz
2 łyżki musztardy sarepskiej
2 łyżki prawdziwego miodu
1 łyżka oleju
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
sól i pieprz
Musztardę, miód i przyprawy wymieszać razem-to będzie nasza marynata. Skrzydełka umyć, oczyścić z ewentualnych piór i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie skrzydełka pokryć marynatą i odstawić na 40 minut do lodówki. w tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st C. Skrzydełka piec przez godzinę , przełączając piekarnik (ok. 10 minut przed końce) na funkcję grilla. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz