150 g makaronu penne
200 g serka mascarpone
7 pomidorków koktajlowych
6 połówek suszonych pomidorów
10 czarnych oliwek
1 mała czerwona cebulka
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
2 łyżki śmietany 30%
Sól i pieprz
200 g serka mascarpone
7 pomidorków koktajlowych
6 połówek suszonych pomidorów
10 czarnych oliwek
1 mała czerwona cebulka
1 mały ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
2 łyżki śmietany 30%
Sól i pieprz
Makaron ugotować al'dente w posolonej wodzie. Oliwki pokroić w ćwiartki, pomidorki na połówki.
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej posiekaną drobniutko czerwoną cebulkę i czosnek, następnie dodać mascarpone i mieszać aż się rozpuści. Dodać śmietankę, sól i pieprz i tylko zagotować. Do tak przygotowanego sosu dodać gorący makaron penne i dokładnie wymieszać. Nałożyć na talerze posypać pomidorkami i oliwkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz