Na 3 makowce
Masa makowa:
600 g maku
1 szkl cukru pudru
1 i 1/2 szkl gorącego mleka
6 białek
150 g migdałów w słupkach
70 g posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki skórki pomarańczowej
100 g rodzynek
4 łyżki miodu
Ciasto drożdżowe:
500 g mąki pszennej
200 ml ciepłego mleka
50 g drożdży
6 żółtek
150 g masła lub margaryny
1/2 szkl cukru
szczypta soli
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Na lukier
1 białko
200 g cukru pudru
1/2 łyżeczki soku z cytryny
Do posypania:
skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
płatki migdałowe
Masa makowa:
600 g maku
1 szkl cukru pudru
1 i 1/2 szkl gorącego mleka
6 białek
150 g migdałów w słupkach
70 g posiekanych orzechów włoskich
4 łyżki skórki pomarańczowej
100 g rodzynek
4 łyżki miodu
Ciasto drożdżowe:
500 g mąki pszennej
200 ml ciepłego mleka
50 g drożdży
6 żółtek
150 g masła lub margaryny
1/2 szkl cukru
szczypta soli
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Na lukier
1 białko
200 g cukru pudru
1/2 łyżeczki soku z cytryny
Do posypania:
skórka cytrynowa
skórka pomarańczowa
płatki migdałowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz