250 g makaronu świderki
150 g wędzonego łososia
1 szklanka mrożonego groszku
200 g śmietanki 30 %
15 szt oliwek
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
150 g wędzonego łososia
1 szklanka mrożonego groszku
200 g śmietanki 30 %
15 szt oliwek
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
Makaron ugotować al'dente. Oliwki pokroić w ćwiartki. Łososia podzielić na mniejsze kawałeczki. Oliwę rozgrzać na patelni. Wrzucić na patelnię groszek i 100 ml wody i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać łososia, śmietankę, sól i pieprz, dusić jeszcze 5 minut aby sos zgęstniał. Na końcu dodać pokrojone oliwki. Makaron polać sosem, serwować gorące. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz