Ciasto:
1 szklanka brązowego cukru
2 jajka
1 szklanka kefiru
1/2 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią
Jabłka:
4 jabłka
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki brązowego cukru
1 łyżka maki ziemniaczanej
Kruszonka:
4 łyżki mąki krupczatki
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka masła
1 szklanka brązowego cukru
2 jajka
1 szklanka kefiru
1/2 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią
Jabłka:
4 jabłka
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki brązowego cukru
1 łyżka maki ziemniaczanej
Kruszonka:
4 łyżki mąki krupczatki
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka masła
Jabłka umyć, obrać i pokroić w grube plastry. Plastry jabłek włożyć do miski, dodać do nich cukier, cynamon i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Jabłka wyłożyć na ciasto.Do mąki na kruszonkę dodać masło i cukier szybko wymieszać. kruszonka obsypać równomiernie jabłka na cieście. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 45-50 minut. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz