2 kg karczku
1 cebula
8 ząbków czosnku
Marynata
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 i 1/2 łyżeczki soli
1 cebula
8 ząbków czosnku
Marynata
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki majeranku
1/2 łyżeczki rozmarynu
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 i 1/2 łyżeczki soli
Mięso umyć i osuszyć. Czosnek obrać i przekroić każdy ząbek na 3/4 części. Cebulę pokroić na tej samej wielkości kawałki.Ostrym nożem porobić małe nacięcia na całej powierzchni mięsa.W otwory powtykać kawałki cebuli i czosnku. Z oleju i przypraw przygotować marynatę, którą natrzeć całe mięso. Zawinąć mięso w folię aluminiową i odstawić na dobę do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Mięso piec przez 2 godziny. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz