1 kg dyni- już po wypestkowaniu
1 marchew
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 średnie ziemniaki
1 łyżka oleju
papryka ostra w proszku
czosnek niedźwiedzi
1 marchew
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 średnie ziemniaki
1 łyżka oleju
papryka ostra w proszku
czosnek niedźwiedzi
mielony imbir
sól
pieprz
1 l bulionu warzywnego
Na grzanki
3 kromki chleba pszennego
czosnek granulowany
czosnek niedźwiedzi
1/2 łyżki oleju
sól
pieprz
1 l bulionu warzywnego
Na grzanki
3 kromki chleba pszennego
czosnek granulowany
czosnek niedźwiedzi
1/2 łyżki oleju
Dynię pokroić na plastry, a następnie na mniejsze kawałki, pozbawić dynię nasion. Cebulę, ziemniaki, marchew i czosnek obrać. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem wszystkie warzywa. Skropić wszystko olejem, oraz posypać przyprawami. Piec w 180 st C przez 25 min.
Upieczoną dynię obrać i wraz z resztą warzyw przełożyć do garnka. Do warzyw dolać bulion i wszystko razem zmiksować blenderem, aż powstanie gładki krem. Zupę zagotować i doprawić do smaku.
Upieczoną dynię obrać i wraz z resztą warzyw przełożyć do garnka. Do warzyw dolać bulion i wszystko razem zmiksować blenderem, aż powstanie gładki krem. Zupę zagotować i doprawić do smaku. Upieczoną dynię obrać i wraz z resztą warzyw przełożyć do garnka. Do warzyw dolać bulion i wszystko razem zmiksować blenderem, aż powstanie gładki krem. Zupę zagotować i doprawić do smaku.
Chleb pozbawić skórek i pokroić w kostkę, wymieszać z olejem i przyprawami, usmażyć na suchej patelni. Zupę podawać z grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz