6 jaj
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 korniszony
1 łyżka majonezu
1 mała cebula
sól i pieprz
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 korniszony
1 łyżka majonezu
1 mała cebula
sól i pieprz
natka pietruszki
Jajka ugotować, ostudzić i drobno pokroić. Cebulę i ogórki bardzo drobno posiekać. Tuńczyka odsączyć z sosu. Do miski włożyć siekane jaja,tuńczyka, ogórki i cebulkę, dodać majonez, natkę i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem. Smacznego!
Lubię pasty, ale czasu brak żeby robić. Jak myślisz czy można zastąpić korniszony zwykłym kiszonym ogórkiem? U nas prawie nikt z domowników nie lubi w occie warzyw.
OdpowiedzUsuńPewnie, że można-tuńczyk dobrze komponuje się z ogórkiem kiszonym:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, jak w końcu będę miała wolne to zrobię
Usuń