2 ćwiartki z kurczaka
220 g jogurtu greckiego
400 g pomidorów z puszki
2 łyżki oleju rzepakowego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry w proszku
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki posiekanej kolendry
sól i pieprz
220 g jogurtu greckiego
400 g pomidorów z puszki
2 łyżki oleju rzepakowego
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry w proszku
1 łyżeczka kurkumy
1/2 łyżeczki posiekanej kolendry
sól i pieprz
Udka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym i doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć udka z obu stron na złoto. Ściągnąć udka z patelni.
Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na tłuszcz, na którym smażyło się mięso. Kiedy czosnek i cebula już się zeszklą dodać na patelnię curry i kurkumę i smażyć przez 1 minute cały czas mieszając.
Udka ponownie umieścić na patelni, dodać pomidory z puszki i dusić aż pomidory się rozpadną , a mięso będzie miękkie. Następnie wlać na patelnię jogurt i zagotować sos. Serwować z ryżem posypane kolendrą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz