Zdjęcie pochodzi z sesji do tygodnika Przepisy Czytelników nr 1/2018.
8-10 filetów al'a matias
1 słoiczek suszonych pomidorów
2 duże cebule
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki octu
4 łyżki oleju z suszonych pomidorów
1/2 łyżeczki suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
Filety moczyć w wodzie przez ok. 8 godzin. Cebulę i czosnek pokroić i zeszklić na oliwie z pomidorów, pod koniec smażenia dodać na patelnię suszone pomidory, odstawić do ostygnięcia. Wymoczone filety pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać je z przyprawami. Śledzie układać ciasno w słoiku na przemian z cebulą. Zalać wszystko oliwą, uzupełnić octem . Odstawić na 2-3 dni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz