12 skrzydełek z kurczaka
3-4 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
2 łyżki pikantnego ketchupu
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne w proszku
sól
pieprz
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
olej do smażenia
3-4 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
2 łyżki pikantnego ketchupu
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne w proszku
sól
pieprz
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
olej do smażenia
Skrzydełka oczyścić , umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Ketchup wymieszać z przyprawami i tak przygotowaną marynatą dokładnie pokryć skrzydełka. Odstawić na 2 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Olej rozgrzać do 180 st C. Skrzydełka panierować w mące kukurydzianej i smażyć na głębokim tłuszczu 15-18 minut. Po wyjęciu z oleju osuszyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Serwować gorące z ulubionym sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz