Delikatne kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem zielonego groszku to znakomita alternatywa dla ciężkich, panierowanych tradycyjnych kotletów. Są mięciutkie i smaczne, a słodki groszek uzupełnia smak mięsa. Idealne dla dzieci i dorosłych (dzieci z pewnością polubią takie kolorowe danie), Kotlecik można spakować również do lunch boxa i zjeść z dodatkiem ulubionej sałatki lub pieczywa na drugie śniadanie w pracy.
Przy diecie warto zaopatrzyć się w olej lub oliwę w spray'u, to naprawdę oszczędność wielu zbędnych kalorii.
Na 4 kotlety:
pojedyncza pierś z kurczaka (ok.250-300 g)
1/2 szklanki mrożonego, zielonego groszku (poj.250ml)
1/2 cebuli
1 ząbka czosnku
1/2 małej kajzerki
1 jajko L
sól
pieprz
Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego
1/2 szklanki mrożonego, zielonego groszku (poj.250ml)
1/2 cebuli
1 ząbka czosnku
1/2 małej kajzerki
1 jajko L
sól
pieprz
Olej w spray'u lub 2 łyżki oleju rzepakowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz