O pozytywnym wpływie jedzenia ryb nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Dorsz jest rybą, która zawiera mnóstwo selenu, kwasy omega oraz witaminę B12, dorsz to również bogactwo witaminy D3. Ryba ta posiada wysoką wartość odżywczą i jest niskokaloryczna.
Dziś przygotowałam tą niezwykłą rybę w kremowym sosie porowym .Soczysta ryba w towarzystwie delikatnego pora i przepysznego sosu śmietankowego. Danie nie wymaga dużej ilości czasu i jest naprawdę pyszne.
Do dania idealnie pasuje puree ziemniaczane.
400 g fileta z dorsza
2 duże pory
200 g śmietanki 30%
sól
biały pieprz
gałka muszkatołowa
5 łyżek oleju
1 łyżka masła
2 łyżki mąki krupczatki
2 duże pory
200 g śmietanki 30%
sól
biały pieprz
gałka muszkatołowa
5 łyżek oleju
1 łyżka masła
2 łyżki mąki krupczatki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz