Czerwona kapusta pekińska, to odmiana popularnej "pekinki", która jest wyjątkowo słodka w smaku, bez odrobiny goryczki.
Moje danie to niebanalny i efektowny kolor. w połączeniu z pysznym smakiem.Standardowe połączenie grzybów i kapust a do tego wszystkiego soczysta pierś z kurczaka. Danie podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem, ale idealnie będzie się również komponować ze wszystkimi kaszami. Z pewnością zaskoczymy też naszych gości, podając tak kolorowe danie.
14 liści z czerwonej kapusty pekińskiej
1 pierś z kurczaka
2 cebule
300 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 jajko
1/2 litra dowolnego bulionu (u mnie warzywny)
sól i pieprz
1 pierś z kurczaka
2 cebule
300 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 jajko
1/2 litra dowolnego bulionu (u mnie warzywny)
sól i pieprz
Napewno spróbuję
OdpowiedzUsuńPolecam
Usuń