Zostało mi z obiadu kotletów z piersi kurczaka, aby ich nie marnować pomyślałam, że warto by je jakoś przyrządzić, tak aby nie były znów odgrzewane. Skoro smażona rybka w marynacie z octem jest pyszna, to kotlety też powinny być. Nie myliłam się. Są znakomite zarówno do obiadu, do ziemniaczków, jak i przekąska np. na domowe przyjęcia.(nie boje się tego napisać-do wódeczki, dla chłopaków znakomite:)) Na pewno przygotuję na jakieś spotkanie ze znajomymi w większej ilości:)
Kotlety (16 szt):
1 kg piersi z kurczaka
4 jajka
3 łyżki mleka
1 łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz, sól
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
Zalewa:
2 litry wody
1 i 1/2 szklanki octu
100 g koncentratu pomidorowego
6 ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
1 kg piersi z kurczaka
4 jajka
3 łyżki mleka
1 łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz, sól
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
Zalewa:
2 litry wody
1 i 1/2 szklanki octu
100 g koncentratu pomidorowego
6 ziaren ziela angielskiego
2 listki laurowe
4 łyżki cukru
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
4 średnie cebule
4 średnie cebule
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz