Chrupiące i dość zdrowe (jedyny mankament, to biały cukier, który można zastąpić brązowym), bo z pełnoziarnistych płatków.Pełne migdałów, i rodzynek. Z dodatkiem prawdziwego miodu i gorzkiej czekolady . Doskonałe jako przekąska między posiłkami, a także na pyszne pełnowartościowe śniadanie, które można zabrać ze sobą do pracy.
2 szklanki płatków jęczmiennych pełnoziarnistych
1,5 szklanki mąki krupczatki (szklanka 250 ml)
100 g prawdziwego masła.
100 g migdałów
100 g rodzynek
50 g gorzkiej czekolady
2 łyżki prawdziwego miodu
1/2 szklanki cukru
2 jajka
3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szklanki mąki krupczatki (szklanka 250 ml)
100 g prawdziwego masła.
100 g migdałów
100 g rodzynek
50 g gorzkiej czekolady
2 łyżki prawdziwego miodu
1/2 szklanki cukru
2 jajka
3 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Idealna przekąska do kawy :)
OdpowiedzUsuń