Zielony groszek uwielbiam pod każdą postacią. Tym razem pasta z zielonego groszku na krakersach. Pyszna przekąska na kolacje, śniadanie lub na domowe przyjęcia. Dodatkowo pasta doskonale sprawdzi się jako smarowidło do chleba.Prosto i smacznie.
300 g mrożonego zielonego groszku
150 g serka śmietankowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
pieprz
1 paczka krakersów
150 g serka śmietankowego
1 łyżka kwaśnej śmietany
sól
pieprz
1 paczka krakersów
Groszek ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Za pomocą blendera zmiksować jeszcze ciepły groszek na gładką masę. Odstawić groszek do ostygnięcia. Do ostudzonego groszku dodać serek i śmietanę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładać porcje pasty na krakersy. Podawać od razu! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz