Delikatny i prosty w przygotowaniu tort śmietanowy o smaku cappuccino. Mocno wilgotny pyszny biszkopt, przełożony lekką kawową masą, a do tego posypka z czekolady nadziewanej znanymi (chyba każdy wie jakimi) ciasteczkami.Serdecznie polecam dla początkujących domowych cukierników, gdyż tort jest prosty i dość łatwy w przygotowaniu.
Na biszkopt-tortownica 24 cm:
6 jajek
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
100 ml wody
100 ml oleju
Na masę cappuccino
1 l śmietanki 36%
70 g kawy cappuccino w proszku
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
Na poncz:
200 ml rozpuszczonej kawy cappuccino
Ponad to:
cukrowe srebrne kuleczki
30 g czekolady z ciasteczkami
6 jajek
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
100 ml wody
100 ml oleju
Na masę cappuccino
1 l śmietanki 36%
70 g kawy cappuccino w proszku
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki gorącej wody
Na poncz:
200 ml rozpuszczonej kawy cappuccino
Ponad to:
cukrowe srebrne kuleczki
30 g czekolady z ciasteczkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz