Bardzo nie lubię kiedy marnuje się jedzenie. Dlatego Wciąż szukam nowych sposobów na wykorzystanie pozostałości po niektórych potrawach.Te kotlety to jeden z moich sposobów na wykorzystanie mięsa drobiowego, które zostaje po gotowaniu rosołu. Są naprawdę smaczne i super szybkie w przygotowaniu.Kilka składników, które są w każdej kuchni i obiad mamy gotowy. Bardzo bałam się o ich smak, ale są po doprawieniu o niebo lepsze niż zwykłe gotowane udko na drugi dzień. Kotleciki smakowały nawet mojej półtorarocznej Hani, która jest teraz moim najważniejszym krytykiem.
2 udka z rosołu
1 cebula
1 łyżka posiekanej nateki pietruszki
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
olej do smażenia
1 cebula
1 łyżka posiekanej nateki pietruszki
4 łyżki bułki tartej
sól i pieprz
olej do smażenia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz