Zupa koperkowa

  Bardzo lubię koperek jako dodatek do różnych dań, tym razem to on jest głównym bohaterem. Zupa jest delikatna w smaku z wyraźnym charakterystycznym smakiem koperku. Danie jest także lekkostrawne, przygotowane na skrzydełkach drobiowych. Taką zupkę mogą jeść nawet niemowlaki



Składniki


3 skrzydełka z kurczaka
1/2 kg ziemniaków
1 duża marchewka
1/2 korzenia pietruszki
1/2 białej części pora
3 kostki rosołowe warzywne
1 pęczek koperku
Sól, pieprz

Kwaśną śmietana


 Skrzydełka umyć i zalać 2 literami wody, zagotować, gdy się zagotuje zdjąć z powierzchni wody szumy. Warzywa obrać, umyć i pokroić w cienkie paseczki, dodać do zupy i gotować przez 30 minut. Następnie dodać obrane, umyte i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupę doprawić i zdjąć z ognia. Dodać koperek. Zupę podawać że śmietaną. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne