400 g makaronu wstążki
2 małe piersi z kurczaka
200 g pieczarek
200 g śmietanki 30%
100 g serka topionego śmietankowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka słodkiego sosu chilli
Zioła prowansalskie
Suszona bazylia
Suszone oregano
Listki świeżej bazylii
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Sól
Pieprz
2 małe piersi z kurczaka
200 g pieczarek
200 g śmietanki 30%
100 g serka topionego śmietankowego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka słodkiego sosu chilli
Zioła prowansalskie
Suszona bazylia
Suszone oregano
Listki świeżej bazylii
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Sól
Pieprz
Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w pół plasterki a cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso, pieczarki, cebulę i czosnek. Posypać przyprawami i smażyć, aż mięso straci surowość. Następnie dodać sos chilli i śmietankę, oraz pokrojony drobno serek topiony. Dusić razem aż serek się rozpuścić, a śmietanka zgęstnieje. Podawać z ugotowany al'dente makaronem, posypane świeżymi, siekanymi listkami bazylii. Smacznego!
Smakowite danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, nam też smakowało:)
Usuń