Zupę pomidorową zna chyba każdy, ale ta pyszna aromatyczna zupa ze świeżych malinówek pachnąca ziołami bije wszystkie na głowę. Kiedy tylko na straganach pojawiają się wielkie czerwone malinówki od razu myślę o przygotowaniu tej prostej, a zarazem cudownej zupy.
1 kg dojrzałych malinówek
150 g mrożonej włoszczyzny
2 kostki rosołowe
2 łyżki oliwy z oliwek
2 suszone pomidory
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1 średnia cebula
3 ząbki czosnku
sól
cukier
pieprz
1 łyżeczka czosnku granulowanego
100 g sera feta
listki świeżej bazylii
150 g mrożonej włoszczyzny
2 kostki rosołowe
2 łyżki oliwy z oliwek
2 suszone pomidory
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
1 średnia cebula
3 ząbki czosnku
sól
cukier
pieprz
1 łyżeczka czosnku granulowanego
100 g sera feta
listki świeżej bazylii
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz