Schabowe w panierce grzybowo-cebulowej

  Inna propozycja na podanie tradycyjnego schabowego. Wyraźny smak suszonych grzybów i cebuli podbija tak znany smak "zwykłego" schaboszczaka. 




2 kotlety schabowe
mała garstka grzybów suszonych
1 średnia cebula
2 łyżki mąki
8 łyżek mleka
1 jajko
sól, pieprz,vegeta

Olej do smażenia

  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowejGrzyby zmielić na mąkę. Cebulkę bardzo drobno posiekać
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowej Zmielone grzyby, cebulę, mąkę, jajko i przyprawy umieścić w misce i wymieszać na ciasto.
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowejSchabowe rozbić i oprószyć solą pieprzem.
  • Schbowy w panierce grzybowo-cebulowejKotlety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne