Roladki te nadają się na spotkania z przyjaciółmi i rodziną. Są łatwe w przygotowaniu, a na dodatek wszystkim smakują. Będą również świetne na Wielkanocny stół.
18-20 plasterków dobrej szynki konserwowej
400 g mielonego serka typu "pacynka"
2-3 łyżki mocnego chrzanu
sól, pieprz
2 kostki rosołowe drobiowe
żelatyna
kukurydza i gotowane jajko do dekoracji
-
- Serek dokładnie mieszamy z przyprawami i chrzanem "do smaku". (przekąska ma wyjść dość ostra). Jeżeli serek jest za suchy można dodać 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany.Kostki rosołowe rozpuszczamy w litrze wody i dodajemy żelatynę. Serkiem smarujemy wędlinę i zwijamy w rożki.Rożki układamy na talerzu i zalewamy tężejącą galaretką.Podajmy gdy galaretka stężeje. SMACZNEGO!
Co to jest serek pacynka?
OdpowiedzUsuńPyszne z podobnym farszem robię schab:)
OdpowiedzUsuń