300 g serka homogenizowanego waniliowego
3 małe jajka
3 łyżeczki cukru
2 szklanki mąki (250 ml)
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyzeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
1 l oleju rzepakowego
3 małe jajka
3 łyżeczki cukru
2 szklanki mąki (250 ml)
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyzeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
1 l oleju rzepakowego
Do miski przesiać mąkę, dodać serki, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Do płaskiego garnka lub na głęboką patelnię wlać olej rozgrzać go i zmniejszyć płomień. Małą łyżeczką nakładać porcje ciasta na umączone ręce i robić małe kuleczki, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączki wykładać na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące posypywać cukrem pudrem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz