Waniliowe pączki serowe

Te pączki to same zalety: delikatne mięciutkie wnętrze, pyszny waniliowy smak, łatwe i ekspresowe wykonanie. W sam raz dla zapracowanych, nie mających czasu, a także dla leniwców kanapowych. Wykonani ich zajmie wam tylko 30 minut.






300 g serka homogenizowanego waniliowego
3 małe jajka
3 łyżeczki cukru
2 szklanki mąki (250 ml)
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
1 łyzeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
1 l oleju rzepakowego




Do miski przesiać mąkę, dodać serki, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i jajka, wszystko dokładnie wymieszać. Do płaskiego garnka lub na głęboką patelnię wlać olej rozgrzać go i zmniejszyć płomień. Małą łyżeczką nakładać porcje ciasta na umączone ręce i robić małe kuleczki, smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączki wykładać na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące posypywać cukrem pudrem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne