2 małe lub 1 duży por
3 jaja
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
sól
pieprz
3 jaja
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
sól
pieprz
Pory obrać z wierzchnich liści i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie przekroić je wzdłuż i pokroić w cienkie paseczki. Zagotować wodę i zalać pory wrzątkiem, pozostawić w wodzie na 30 sekund a potem odcedzić i ostudzić. Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w niezbyt drobną kostkę, dodać do miseczki z porami.Do pora i jajka dodać majonez, jogurt, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na pół godziny. Smacznego!
p.s.do surówki można również dodać niewielką ilość kukurydzy konserwowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz