Proporcje na 45 gołąbków
2,2 kg mięsa mielonego
700 g ryżu
2 duże, zbite kapusty
pieprz czarny mielony
3 duże cebule
papryka słodka w proszku
czosnek granulowany
pieprz
sól
Na sos
1 puszka krojonych pomidorów
1 szklanka soku pomidorowego
2 suszone pomidory
1 łyżeczka oregano
2 łyżeczki cukru
2 ząbki czosnku
2 papryczki chilli
sól i pieprz
1 cebula
1 łyżka mąki
Ponad to:
kostki rosołowe
liście laurowe
ziele angielskie
2-3 łyżki oleju
bez kostek rosołowych nie nędza dobre gołąbki? czy musi być chemią?
OdpowiedzUsuńjest " nędza " , ma być dobre ( literówkę wykonał smartfon z ukłonami Jan
Usuńbez kostek rosołowych nie będą dobre gołąbki? czy zawsze musi być z chemią? pozdrawiam Jan
UsuńWyjdą na pewno dobre, po prostu ugotuj domowy bulion i w nim duś gołąbki, ja od lat robię z kostką rosołową:)
UsuńJa gotuje gołąbki w pozostałej po kapuście wody :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze 😍
OdpowiedzUsuńoczywiście że z kostkami...( dzisiaj te mięso kupione w markecie ma więcej chemii, chemie już mamy wszędzie, ostatnio też wykorzystałem wodę poparzeniu kapusty moim zdaniem sos był lepszy ...
OdpowiedzUsuń