Ogórki w pomidorach



Pyszna i łatwa w wykonaniu sałatka obiadowa.


3 kg ogórków
4 cebule
2 łyżki soli kamiennej


Zalewa:
0,5 szklanki oleju rzepakowego
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki octu
200 g dobrego koncentratu pomidorowego
1 płaska łyżka soli kamiennej


    Ogórki obrać i pokroić w plastry. Cebulę obrać pokroić w piórka. Do ogórków dodać cebulę, sól i bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny aby puściły sok. Następnie po tym czasie ogórki odcedzić.
Olej wymieszać z octem, cukrem, koncentratem pomidorowym i solą, dodać do ogórków. Wszystko razem wymieszać. Nałożyć do słoiczków, zakręcić pasteryzować przez godzinę.Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne