500 g mięsa mielonego s łopatki
400 g mrożonego szpinaku
330 g śmietany 18 %
300 g sera feta
3 -4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka oleju rzepakowego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
500 g makaronu spaghetti
400 g mrożonego szpinaku
330 g śmietany 18 %
300 g sera feta
3 -4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
1 łyżka oleju rzepakowego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
500 g makaronu spaghetti
Cebulę obrać i drobno pokroić, zeszklić na maśle. Dodać szpinak i nadal smażyć aż się rozmrozi. Na oleju usmażyć mięso na sypko, doprawić je solą i pieprzem.
Do usmażonego szpinaku dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodać śmietanę i zagotować sos.
Usmażone mięso przełożyć do sosu szpinakowego i dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente. Podawać makaron polany sosem i posypany serem feta. Smacznego!
Lubię makaron i szpinak, zestaw rewelacja :)
OdpowiedzUsuńNajlepszy z możliwych:)
OdpowiedzUsuń