Sałatka z serami pleśniowymi, truskawkami i winogronami

 To jedna z tych potraw, do których nie przekonasz się, aż spróbujesz . Przepis mam od przyjaciółki, która podczas spotkania na grillu zaserwowała właśnie taką sałatkę.Sama jestem wielbicielką serów, ale nie pomyślałabym, że z truskawkami tak doskonale się komponują, no a winogrona to raczej klasyka do serów.Niebanalne połączenie tworzy niepowtarzalny smak- smaczniej już chyba nie można . Sałatka jest lekka, a połączenie serów pleśniowych i owoców tworzy przepyszny, niezwykły smak. 



120 g sera camembert
100 g sera gorgonzola
300 g białych i czerwonych winogron
200 g truskawek
1 mieszanka sałat florencka z orzechową nutą
3-4 łyżki oleju rzepakowego



Winogrona pokroić w połówki, a truskawki w ćwiartki. Ser pokroić w półcentymetrową kostkę. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu polać olejem i odstawić na 5-10 min. Sos powstanie z połączenia oleju i soku owocowego. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne